Wyjątkowa precyzja gotowania
Czy kiedykolwiek marzyłeś(łaś), by móc precyzyjnie kontrolować temperaturę w kuchni? Wyobraź sobie, że za jednym dotknięciem wszystko staje się perfekcyjne – idealnie ugotowane mięso, soczyste ryby, pięknie wypieczone ciasta i pieczywo. Koniec z martwieniem się o przypaloną i suchą pieczeń lub zakalec. Teraz możesz spełnić to marzenie dzięki nowemu akcesorium Thermomix® Sensor. Urządzenie to sprawi, że osiągniesz gwarantowany sukces znany z innych przepisów na Thermomix® za każdym razem – także podczas korzystania z piekarnika, patelni lub grilla. Thermomix® Sensor pomoże Ci łatwo monitorować proces gotowania w urządzeniu Thermomix® TM6 i w aplikacji mobilnej Cooking Center.
● Gotowanie z ustawieniami i gwarancja sukcesu.
● Wysoka precyzja i zawsze odpowiednio przygotowane (upieczone, wysmażone, lub ugrillowane) potrawy.
● Wygodne śledzenie statusu przygotowania na ekranie urządzenia Thermomix® i na smartfonie.
● Łatwiejsze zarządzanie czasem i możliwość relaksu – brak konieczności ciągłego kontrolowania procesu przygotowania.
Rozpoczęcie korzystania z Thermomix® Sensor jest szybkie i proste (szczegółowe wskazówki znajdziesz w instrukcji obsługi):
W Centrum zarządzania gotowaniem dostępnym na górze ekranu wyświetlacza Thermomix® TM6 łatwo sprawdzisz postęp procesu przygotowywania potrawy w dowolnym momencie. Niezależnie od tego, czy korzystasz z Gotowania z ustawieniami, czy z trybu manualnego, gdy klikniesz w menu Centrum zarządzania gotowaniem, uzyskasz dostęp do:
● Statusu przepisu: informacji o pozostałym czasie gotowania, bieżącej i docelowej temperaturze oraz prędkości obrotów.
● Timera
● Postępie przygotowania potrawy z akcesorium Thermomix® Sensor
Wołowina, wieprzowina i jagnięcina
Steki i kotlety – włóż czujnik poziomo, wzdłuż jednego boku steka/kotleta.
Duże porcje wołowiny, wieprzowiny lub jagnięciny (np. pieczenie) – włóż czujnik od góry, kierując go na ukos.
Pamiętaj, aby czujnik nie dotykał kości.
Drób
Tuszka – włóż czujnik w najgrubszą część piersi.
Piersi – włóż czujnik poziomo w najgrubszą część porcji mięsa.
Pamiętaj, aby czujnik nie dotykał kości.
Ryby
Filety – włóż czujnik poziomo w najgrubszą część ryby.
Cała ryba – włóż czujnik w najgrubszą część, unikając kontaktu z kręgosłupem i ośćmi.
Pieczywo
Włóż czujnik do ciasta w taki sposób, aby końcówka znajdowała się w samym środku, a oznaczenie zabezpieczające – całkowicie na lub w pobliżu powierzchni ciasta. Jeżeli ciasto nie jest wystarczająco zwarte, aby utrzymać czujnik w odpowiedniej pozycji, wykorzystaj formę do pieczenia i uchwyt. Upewnij się, że końcówka czujnika nie dotyka formy do pieczenia.
Ciasta
Skorzystaj z uchwytu, aby utrzymać Thermomix® Sensor we właściwym położeniu.
Thermomix® Sensor nadaje się do użytku z większością urządzeń kuchennych: piekarnikiem, grillem, patelniami używanymi na płycie kuchennej. Podczas użytkownia urządzenia Thermomix® Sensor w piekarniku, efekty mogą nieznacznie się różnić w zależności od tego, czy jest to piekarnik statyczny, czy z termoobiegiem.
Przed czyszczeniem zaczekaj, aż czujnik Sensora ostygnie.
Myj czujnik i uchwyt wodą z płynem do mycia naczyń przed i po każdym użyciu. Nie używaj preparatów do czyszczenia z alkoholem, amoniakiem, benzenem ani środkami ściernymi, ponieważ mogą one uszkodzić urządzenie.
Nie trzymaj czujnika pod wodą przez długi czas.
Przed ponownym umieszczeniem w ładowarce upewnij się, że czujnik i uchwyt są całkowicie suche.