
Urządzenia i Akcesoria
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Udka pieczone z pomarańczami
-
udek z kurczaka, ze skórą, z kością6 - 8
-
ząbków czosnku6
-
kolendry, mielonej1 łyżka
-
oregano, suszonego1 łyżka
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżki
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego30 g
-
zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół70 g
-
pomarańcza ekologiczna, pokrojona w 0,5 cm plastry1
Ryż basmati z rodzynkami
-
migdałów, w słupkach1 łyżka
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
wody1000 g
-
soli1 łyżeczka
-
ryżu basmati300 g
-
rodzynek50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
800.2 kcal /
3348.1 kJ
Białko
42.5 g
Tłuszcz
44 g
Węglowodany
56.9 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
1266.4 mg