
Urządzenia i Akcesoria
Chleb jogurtowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
15 kromek
Składniki
-
240 g wody
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
350 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g mąki żytniej typu 750
-
100 g jogurtu naturalnego
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka miodu
-
1 łyżeczka ekstraktu słodowego w proszku (opcjonalnie)
-
1 - 2 łyżki octu jabłkowego (opcjonalnie)
-
olej do natłuszczenia
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
126.8 kcal /
530.5 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
0.8 g
Węglowodany
25.4 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
314.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA V
10 Przepisów
Polska
Polska