Urządzenia i Akcesoria
Biszkopt czekoladowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
16 porcji
Składniki
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
8 jajek
-
200 g cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
200 g mąki pszennej
-
25 g kakao
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 szczypty soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
81.2 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
702 kJ /
167.8 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
26.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE TORTY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Krem malinowy
30 min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 min
Krem michałkowy biały
6 h 20 min
Różowy biszkopt na kisielach
4 h
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 h
Biszkopt kakaowy
4 h
Biszkopt kakaowy z olejem
4 h
Biszkopt
1 h 50 min
Wilgotny biszkopt z olejem
4 h