![Biszkopt czekoladowy Biszkopt czekoladowy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bcce8f4173fe4bdcfb16349a5b570122/Derivates/ccbbaf13fcb72fae44d33e4f37aef04f184f3b7f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
- 8 jajek
- 200 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 200 g mąki pszennej
- 25 g kakao
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 szczypty soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 702 kJ / 167.8 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 81.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem z masłem orzechowym i kajmakiem
5min
Krem kokosowy
15min
Różowy biszkopt na kisielach
4h
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48j
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48j
Różowy tort z kremem malinowym
48j
Krem malinowy
30 Min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 Min
Wilgotny biszkopt z olejem
4h
Biszkopt kakaowy
4h
Krem michałkowy biały
6 godz. 20 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10min