Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Łosoś w pomarańczach
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
40 g sosu sojowego jasnego
-
2 ząbki czosnku
-
600 g fileta z łososia, świeżego bez skóry i ości
-
5 gałązek tymianku, świeżego
-
½ pomarańczy (ok. 120 g), bez skórki, pokrojonej w półplastry
Brokułowy kuskus
-
550 g różyczek brokułu
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
10 g masła
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
36 g
Kalorie
1703 kJ /
407 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szaszłyki z łososia z ryżem, surówką i sosem cytrynowym
1 godz.
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 godz. 10 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Miętowy łosoś z różowym pieprzem
25 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 min
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min