
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Łosoś w pomarańczach
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki5 g
-
skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek1 łyżka
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego30 g
-
sosu sojowego jasnego40 g
-
ząbki czosnku2
-
fileta z łososia, świeżego bez skóry i ości600 g
-
tymianku, świeżego5 gałązek
-
pomarańczy (ok. 120 g), bez skórki, pokrojonej w półplastry½
Brokułowy kuskus
-
różyczek brokułu550 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
masła10 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
wody50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
407 kcal /
1703 kJ
Białko
36 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
4.8 g