
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Łosoś w pomarańczach
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
40 g sosu sojowego jasnego
-
2 ząbki czosnku
-
600 g fileta z łososia, świeżego bez skóry i ości
-
5 gałązek tymianku, świeżego
-
½ pomarańczy (ok. 120 g), bez skórki, pokrojonej w półplastry
Brokułowy kuskus
-
550 g różyczek brokułu
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
10 g masła
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g wody
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
407 kcal /
1703 kJ
Białko
36 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
4.8 g