
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Łosoś w pomarańczach
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki5 g
-
skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek1 łyżka
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego30 g
-
sosu sojowego jasnego40 g
-
ząbki czosnku2
-
fileta z łososia, świeżego bez skóry i ości600 g
-
tymianku, świeżego5 gałązek
-
pomarańczy (ok. 120 g), bez skórki, pokrojonej w półplastry½
Brokułowy kuskus
-
różyczek brokułu550 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
masła10 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
wody50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
407 kcal /
1703 kJ
Białko
36 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
4.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Szaszłyki z łososia z ryżem, surówką i sosem cytrynowym
1 godz.
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 godz. 10 min
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
1 godz.
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Miętowy łosoś z różowym pieprzem
25 min
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50 min
Paczuszki z łososiem i kuskus z suszonymi pomidorami
55 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min