TM6: tryby i funkcje

Z jakiego trybu lub funkcji chcesz dziś skorzystać? Przedstawiamy… Tryby i funkcje urządzenia Thermomix® TM6 – klucz do sukcesu. Naszą najnowszą publikację. Odkryj i pokochaj techniki kulinarne, takie jak sous-vide, wolne gotowanie, fermentowanie i wiele innych. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się więcej o trybach i funkcjach.

Innowacja nigdy nie smakowała tak wspaniale!

Potraktuj tę broszurę jako zaproszenie do odkrycia trybów i funkcji oferowanych przez urządzenie Thermomix® TM6 – daj się zaskoczyć tym, jak łatwe użyć technik kulinarnych, takich jak sous-vide, karmelizowanie i nie tylko. Poznaj nowe sposoby przygotowywania różnorodnych posiłków o bogatym smaku i konsystencji: karmel do lodów, idealne sosy do mięs oraz wyrafinowane sauté do gulaszu… możliwości są nieograniczone.

Kup teraz

Pradawny proces

Fermentowanie jest procesem znanym od wieków, który jest nieodłącznym elementem naszej codziennej diety – wystarczy wymienić choćby chleb, jogurt i ser. Tryb fermentowania pozwala utrzymać stałą temperaturę i wilgotność przez cały czas trwania procesu oraz przygotowywać przepisy o bardziej autentycznym smaku bez sztucznych dodatków.

Tryb fermentowania – ciasto chlebowe, jogurt i świeży ser

Idealna puszystość, spoistość i konsystencja

Ryż jest składnikiem używanym na co dzień w wielu miejscach na świecie. Tryb Gotowania Ryżu sprawia, że gotowanie ryżu i innych kasz i ziaren, takich jak kasza bulgur, orkisz lub proso – jest prostsze niż kiedykolwiek. Jako że ryż jest gotowany bezpośrednio w naczyniu miksującym, a koszyczek pozwala ugotować go w bulionie, który się wchłania, zapewniając mu niesamowity smak i konsystencję.

Tryb gotowania ryżu – idealnie ugotowany ryż i ziarna

Przyjemne skwierczenie sauté

Tryb wysokiej temperatury umożliwia gotowanie sauté, rumienienie i karmelizowanie cebuli, warzyw i mięsa. Ta metoda gotowania zapewnia lepszy kolor i smak sosom, gulaszom oraz daniom z ryżem i makaronem.

Wysoka ​temperatura – rumienienie, sauté i karmelizowanie

Soczyste, intensywne smaki

Sous-vide to technika gotowania w wodzie o kontrolowanej temperaturze, więc jest doskonałym sposobem konserwowania żywności! Aby rozpocząć, trzeba mieć pod ręką przydatne artykuły, takie jak: • Maszyna do pakowania próżniowego • Szczypce kuchenne • Woreczki do gotowania próżniowego • Osłona noża miksującego – akcesorium Thermomix, które pozwala zoptymalizować gotowane ilości.

Tryb sous-vide – zaimponuj w kuchni

Zobacz więcej

Zniewalający karmel

Tryb Karmelizowania umożliwia przygotowanie karmelu – od gładkiego, złocistego i przezroczystego syropu po brązowy, intensywny i lekko gorzkawy – w różnych formach, takich jak płynny karmel, sos karmelowy, twardy karmel, toffi lub karmel solony.

Karmelizowanie – odkryj magię karmelu

Odkryj tryby gotowania

Bogatsze wrażenia z gotowania.

Kup już dziś