TM6: wszystko o trybach i funkcjach

Z jakiego trybu lub funkcji chcesz dziś skorzystać? Odkryj i pokochaj takie techniki kulinarne jak: sous-vide, wolne gotowanie, fermentowanie i wiele innych. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się więcej o trybach i funkcjach.

Innowacja nigdy nie smakowała tak wspaniale!

Ta książka to zaproszenie do odkrycia trybów oferowanych przez urządzenie Thermomix® TM6. Dzięki niej dowiesz się, jak łatwo korzystać z technik kulinarnych takich jak Sous-vide, Karmelizowanie czy Fermentowanie. Poznasz nowe sposoby przygotowywania różnorodnych posiłków o bogatym smaku i konsystencji: karmel do lodów, idealne sosy oraz doskonale zrumienione mięso do gulaszu… możliwości są nieograniczone.

Kup teraz

Pradawny proces

Fermentowanie jest procesem znanym od wieków, który jest nieodłącznym elementem naszej codziennej diety – wystarczy wymienić choćby chleb, jogurt i ser. Tryb fermentowania pozwala utrzymać stałą temperaturę i wilgotność przez cały czas trwania procesu oraz przygotowywać przepisy o bardziej autentycznym smaku bez sztucznych dodatków.

Tryb fermentowania – ciasto chlebowe, jogurt i świeży ser

Idealna puszystość, spoistość i konsystencja

Ryż jest składnikiem używanym na co dzień w wielu miejscach na świecie. Tryb Gotowania Ryżu sprawia, że gotowanie ryżu i innych kasz i ziaren, takich jak kasza bulgur, orkisz lub proso – jest prostsze niż kiedykolwiek. Gotowanie ryżu bezpośrednio w naczyniu miksującym w bulionie, który się wchłania, zapewnia mu niesamowity smak i konsystencję.

Tryb gotowania ryżu – idealnie ugotowany ryż i ziarna

Przyjemne skwierczenie

Funkcja Wysokich Temperatur umożliwia rumienienie i karmelizowanie cebuli, warzyw i mięsa. Ta metoda gotowania zapewnia lepszy kolor i smak sosom, gulaszom oraz daniom z ryżem i makaronem.

Wysoka ​temperatura – rumienienie, sauté i karmelizowanie

Soczyste, intensywne smaki

Sous-vide to technika gotowania w kąpieli wodnej w precyzyjnie ustalonej temperaturze. Metoda ta gwarantuje, że wszystkie smaki i składniki odżywcze pozostaną w potrawie. Aby rozpocząć, trzeba mieć pod ręką przydatne artykuły, takie jak: • Zgrzewarka próżniowa • Szczypce kuchenne • Worki próżniowe • Osłona noża miksującego

Tryb sous-vide – zaimponuj w kuchni

Zniewalający karmel

Tryb Karmelizowania umożliwia przygotowanie karmelu – od gładkiego, złocistego i przezroczystego syropu po brązowy, intensywny i lekko gorzkawy – w różnych formach, takich jak płynny karmel, sos karmelowy, twardy karmel, toffi lub karmel solony.

Karmelizowanie – odkryj magię karmelu

Odkryj tryby gotowania

Bogatsze wrażenia z gotowania.

Kup już dziś