
Urządzenia i Akcesoria
Karmelowe toffi z migdałami i solą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
28 sztuk
Składniki
-
cukru200 g
-
masła zimnego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)150 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
migdałów, w płatkach30 g
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego50 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
85.5 kcal /
357.8 kJ
Białko
0.3 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
7.5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
71.2 mg