Urządzenia i Akcesoria
Karmelowe toffi z migdałami i solą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
28 sztuk
Składniki
-
200 g cukru
-
150 g masła zimnego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
30 g migdałów, siekanych30 g migdałów, w płatkach
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
71.2 mg
Białko
0.3 g
Kalorie
357.8 kJ /
85.5 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
7.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Portugalski crème brûlée
25 min
Lody waniliowe
12 godz.
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Krówki toffi
2 godz.
Orzeszki ziemne w karmelu
1 godz. 30 min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
10 min
Kawowy sos karmelowy
45 min
Plaster miodu
1 godz. 30 min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 godz. 15 min
Karmelowe toffi
2 godz.