
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cukru
- 150 g masła zimnego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka soli
-
30
g migdałów, w płatkach
lub 30 g migdałów, siekanych - 1000 g wody do Mycia Wstępnego
- 50 g octu do Mycia Wstępnego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 85.5 kcal / 357.8 kJ
- Białko
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Sód
- 71.2 mg