Karmelowe toffi z migdałami i solą
TM6

Karmelowe toffi z migdałami i solą

4.5 (40 ocen)

Składniki

  • 200 g cukru
  • 150 g masła zimnego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka soli
  • 30 g migdałów, w płatkach
    lub 30 g migdałów, siekanych
  • 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
  • 50 g octu, do Mycia Wstępnego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
357.8 kJ / 85.5 kcal
Białko
0.3 g
Węglowodany
7.5 g
Tłuszcz
6 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Błonnik
0.1 g
Sód
71.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy