Karmelowe toffi z migdałami i solą

Karmelowe toffi z migdałami i solą

4.5 42 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
28 sztuk

Składniki

  • cukru
    200 g
  • masła zimnego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
    150 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • migdałów, w płatkach
    30 g
    30 g migdałów, siekanych
  • wody do Mycia Wstępnego
    1000 g
  • octu do Mycia Wstępnego
    50 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 85.5 kcal / 357.8 kJ
Białko 0.3 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 7.5 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 71.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...