
Urządzenia i Akcesoria
Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
2 porcje
Składniki
-
cytryna ekologiczna1
-
pomarańcza ekologiczna1
-
filetów z piersi indyka, bez skóry i kości (2 szt.)400 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
soli gruboziarnistej10 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 gałązka
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście1 gałązka
-
wody (patrz wskazówka)1400 - 1500 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
417 kcal /
1744 kJ
Białko
49.3 g
Tłuszcz
22.4 g
Węglowodany
4.1 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
2095 mg