Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie

Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie

3.6 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
2 porcje

Składniki

  • cytryna ekologiczna
    1
  • pomarańcza ekologiczna
    1
  • filetów z piersi indyka, bez skóry i kości (2 szt.)
    400 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • soli gruboziarnistej
    10 g
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    1 gałązka
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    1 gałązka
  • wody (patrz wskazówka)
    1400 - 1500 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 417 kcal / 1744 kJ
Białko 49.3 g
Tłuszcz 22.4 g
Węglowodany 4.1 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 2095 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...