Wersje kompatybilne
Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cytryna, ekologiczna
- 1 pomarańcza, ekologiczna
- 400 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości (2 szt.)
- 40 g oliwy z oliwek
- 10 g soli gruboziarnistej
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 1 gałązka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1400 - 1500 g wody (patrz wskazówka)
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1744 kJ / 417 kcal
- Białko
- 49.3 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 2095 mg
Alternatywne przepisy
Obieranie migdałów (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5h 10min
Satay z kurczaka po balijsku z marynowanymi warzywami (TM6)
1 Std.
Kremowy gulasz cielęcy z ziemniakami; Serniczki na parze z gotowanymi jabłkami
1 Std. 20 Min
Cytrynowe skrzydełka z ryżem z warzywami (z osłoną noża miksującego)
40min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym
1 Std. 50 Min
Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym
1 Std. 30 Min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2h 10min
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 Std.
Dorsz w ziołowej kruszonce z ryżem, szpinakiem i sosem cytrynowym
40min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50 Min
Twaróg
15 godz. 20 min