
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g pełnotłustego mleka
- 120 g jogurtu naturalnego
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie), aby jogurt był bardziej kremowy
- 50 g mleka w proszku (opcjonalnie), aby jogurt był bardziej gęsty
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 657.9 kJ / 157.1 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 92.4 mg
Alternatywne przepisy
Pitny jogurt stracciatella w naczyniu miksującym
12h 10min
Twaróg
15u. 20min
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12h 10min
Jogurt grecki
12h 15min
Jogurt z borówkami
13 Std.
Jogurt z mleka koziego
13h 15min
Jogurt kokosowy (wegański)
12sa 25 dk
Jogurt waniliowy
12h 20min
Jogurt naturalny
11 Std. 10 Min
Marynowany ser typu feta
170h
Ser typu halloumi
29h
Jogurt naturalny na Varomie
12h