
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g oleju rzepakowego
- 10 g masła
- 500 g cykorii, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
20
g octu balsamicznego
lub 20 białego octu balsamicznego - 10 g wody
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 120 g sera gorgonzola, pokrojonego na 6 kawałków (20 g każdy)
- 2 opakowania ciasta francuskiego (ok. 300 g każde)
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 1 jajko, roztrzepane
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2815 kJ / 678 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 591.5 mg
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1 godz. 10 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.
Pikantna zupa krem z brukselki
40 min
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
50 min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 godz. 20 min
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45 min
Duo z buraka
35 min
Zupa krem z pora z serem
30 min
Suflety kalafiorowe
55 min
Faszerowane pieczarki portobello z pieczonymi warzywami
45 min