Urządzenia i Akcesoria
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
-
10 g oleju rzepakowego
-
10 g masła
-
500 g cykorii pokrojonej na 3 cm kawałki
-
20 białego octu balsamicznego20 g octu balsamicznego
-
10 g wody
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
120 g sera gorgonzola pokrojonego na 6 kawałków (20 g każdy)
-
2 opakowania ciasta francuskiego (ok. 300 g każde)
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
1 jajko roztrzepane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
591.5 mg
Białko
12.5 g
Kalorie
2815 kJ /
678 kcal
Tłuszcz
51 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
32.5 g
Węglowodany
40.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 min
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami
40 min
Sałatka ziemniaczana z ziołowym sosem winegret (TM5)
45 min
Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
20 min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 min
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
25 min
Topinambur po prowansalsku
50 min
Gratin z ziemniaków i selera
1 godz. 10 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min