Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g oleju rzepakowego
- 10 g masła
- 500 g cykorii, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
20
g octu balsamicznego
lub 20 białego octu balsamicznego - 10 g wody
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 120 g sera gorgonzola, pokrojonego na 6 kawałków (20 g każdy)
- 2 opakowania ciasta francuskiego (ok. 300 g każde)
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 1 jajko, roztrzepane
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2815 kJ / 678 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 591.5 mg
Alternatywne przepisy
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
2 Std.
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1h 15 min
Cukinie z miętą
30 min
Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi
45 min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1h 15 min
Tagliatelle z pesto z bobu
30 min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1h 50 min
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1h 15 min
Hummus z gremolatą z cukinii i serem feta
45 min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1h
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6)
1h 15 min