
Urządzenia i Akcesoria
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
-
10 g oleju rzepakowego
-
10 g masła
-
500 g cykorii pokrojonej na 3 cm kawałki
-
20 g octu balsamicznego
-
10 g wody
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
120 g sera gorgonzola pokrojonego na 6 kawałków (20 g każdy)
-
2 opakowania ciasta francuskiego (ok. 300 g każde)
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
1 jajko roztrzepane
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
678 kcal /
2815 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
51 g
Węglowodany
40.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
32.5 g
Sód
591.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Brokuł z mleczkiem kokosowym
35 min
Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze
2 godz.
Makaron z dynią i jarmużem
40 min
Verrines z rzodkiewki i koziego sera
3 godz. 20 min
Gratin z dorsza ze szpinakiem i zupa krem z marchewki i cukinii
1 godz.
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1 godz. 10 min
Cytrynowa brukselka
20 min
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1 godz.
Grzybowa bruschetta z jesiennymi warzywami
20 godz.
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 godz.
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Kremowy sos grzybowy na winie
30 min