Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym

Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym

3.7 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje

Składniki

  • filety z dorsza, bez skóry (ok. 400 g)
    4
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    3 gałązki
  • kolendry, świeżej tylko liście
    3 gałązki
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    25 g
  • estragonu, świeżego tylko liście
    1 gałązka
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    20 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • wody (patrz wskazówka)
    2100 - 2200 g
  • ziemniaków mączystych, pokrojonych na kawałki
    750 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 350.3 kcal / 1472 kJ
Białko 21.3 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 34.8 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 717.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...