
Urządzenia i Akcesoria
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym
Składniki
-
filety z dorsza, bez skóry (ok. 400 g)4
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście3 gałązki
-
kolendry, świeżej tylko liście3 gałązki
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół25 g
-
estragonu, świeżego tylko liście1 gałązka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
wody (patrz wskazówka)2100 - 2200 g
-
ziemniaków mączystych, pokrojonych na kawałki750 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 25 Min
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 30 Min
Wrapy z pstrągiem łososiowym i salsą z awokado i mango
50 Min
Kurczak na Varomie; Purée ziemniaczane, surówka z marchewki i selera; Ciasto z kruszonki owsianej z owocami
1 Std. 40 Min
Polędwiczki wieprzowe z selerowym purée i sosem kaparowo-cytrynowym
45 Min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 Std. 20 Min
Pstrągi z warzywami i sosem holenderskim
40 Min
Miętowy łosoś z różowym pieprzem
25 Min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 50 Min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 Min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 Min
Łosoś z cytrynowym sosem holenderskim, szparagami i ryżem
45 Min