Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki z solą gruboziarnistą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
15 sztuk
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma, papieru do pieczenia i bułeczek
-
430 g wody
-
40 g mleka
-
5 g cukru
-
10 g soli
-
5 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400 g mąki manitoba, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu400 g mąki pszennej chlebowej (typ 750), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
1 łyżeczka octu do Mycia Wstępnego
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
sól gruboziarnista do posypania bułeczek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
305 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
523 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
20.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z oliwkami
5 godz. 10 min
Kajzerki
15 godz. 45 min
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 godz.
Bagietki
15 godz.
Czarny makaron
1 godz.
Ozdoby z piernika
3 godz. 40 min
Aioli
5 min
Babeczki ziemniaczane
1 godz. 10 min
Chleb żytni na zakwasie ze smalcem
16 godz. 10 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Chleb na zakwasie z przyprawami
16 godz. 30 min
Bagietki rustykalne
15 godz.