
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki z solą gruboziarnistą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
15 sztuk
Składniki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma, papieru do pieczenia i bułeczek40 g
-
wody430 g
-
mleka40 g
-
cukru5 g
-
soli10 g
-
drożdży świeżych pokruszonych5 g
-
mąki pszennej chlebowej (typ 750), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu400 g
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
sól gruboziarnista do posypania bułeczek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
125 kcal /
523 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
20.8 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
305 mg