
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki z solą gruboziarnistą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
15 sztuk
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma, papieru do pieczenia i bułeczek
-
430 g wody
-
40 g mleka
-
5 g cukru
-
10 g soli
-
5 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400 g mąki pszennej chlebowej (typ 750), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
1 łyżeczka octu do Mycia Wstępnego
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
sól gruboziarnista do posypania bułeczek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
125 kcal /
523 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
20.8 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
305 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)
1 godz. 15 min
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1 godz. 55 min
Kawa przelewowa (Drip coffee)
5 min
Pizza 4 sery
2 godz. 15 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Sangrita
10 min
Smażone bułki chińskie
2 godz. 30 min
Mięsna zapiekanka z piwem
1 godz. 40 min
Babeczki ziemniaczane
1 godz. 10 min
Różowy koktajl hibiskusowo-malinowy
5 min
Sorbet gruszkowy
12 godz. 30 min
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.