Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki z solą gruboziarnistą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
15 sztuk
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma, papieru do pieczenia i bułeczek
-
430 g wody
-
40 g mleka
-
5 g cukru
-
10 g soli
-
5 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400 g mąki manitoba, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu400 g mąki pszennej chlebowej (typ 750), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
1 łyżeczka octu do Mycia Wstępnego
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
sól gruboziarnista do posypania bułeczek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
305 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
523 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
20.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto na pizzę na zakwasie
19 godz. 15 min
Pieczywo maca
50 min
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 godz.
Ozdoby z piernika
3 godz. 40 min
Wytrawny tort naleśnikowy z marynowanym łososiem
1 godz. 40 min
Ciasto francuskie szybkie
1 godz. 20 min
Aioli
5 min
Babeczki ziemniaczane
1 godz. 10 min
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14 godz. 50 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z oliwkami
5 godz. 10 min
Bułki orkiszowe
23 godz. 40 min
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min