
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma, papieru do pieczenia i bułeczek
- 430 g wody
- 40 g mleka
- 5 g cukru
- 10 g soli
- 5 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400
g mąki pszennej chlebowej (typ 750), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
lub 400 g mąki manitoba plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu - 1000 g wody do Mycia Wstępnego
- 1 łyżeczka octu do Mycia Wstępnego
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- sól gruboziarnista do posypania bułeczek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 125 kcal / 523 kJ
- Białko
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Sód
- 305 mg