Bułeczki z solą gruboziarnistą

Bułeczki z solą gruboziarnistą

3.6 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
15 sztuk

Składniki

  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma, papieru do pieczenia i bułeczek
    40 g
  • wody
    430 g
  • mleka
    40 g
  • cukru
    5 g
  • soli
    10 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    5 g
  • mąki pszennej chlebowej (typ 750), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    400 g
    400 g mąki manitoba, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • wody do Mycia Wstępnego
    1000 g
  • octu do Mycia Wstępnego
    1 łyżeczka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • sól gruboziarnista do posypania bułeczek

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 125 kcal / 523 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 20.8 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 305 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...