
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g mleczka kokosowego
-
30
g cukru (opcjonalnie)
lub 30 g syropu z agawy (opcjonalnie) - 1 płaska łyżeczka agaru
- 400 g napoju kokosowego (patrz wskazówka)
- 1 opakowanie żywych kultur bakterii jogurtowych, ilość zgodnie z informacjami na opakowaniu
- 250 g wody
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 638.5 kJ / 152.5 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 14.5 mg
Alternatywne przepisy
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1h 20min
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12h 10min
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12h 10min
Jogurt grecki
12h 15min
Jogurt z mleka koziego
13h 15min
Jogurt sojowy (wegański)
12h 15min
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16u.
Jogurt waniliowy
12h 20min
Masło klarowane
15 min
Jogurt naturalny na Varomie
12h
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
30 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3h 30 min