
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
-
pierś z kaczki, ze skórą, bez kości (300-400 g, patrz wskazówka)1
-
przypraw mieszanych, mielonych, np. cynamonu, goździków, czarnego pieprzu, pieprzu cayenne i imbiru½ łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
-
miodu1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
wody (patrz wskazówka)1600 - 1800 g
-
czerwonego wina70 g
-
dżemu jagodowego lub jagód70 g
-
cukru10 g
-
octu balsamicznego20 g
-
mieszanki sałat150 - 200 g
-
grzanek100 g
-
sera parmezan pokrojonego w cienkie plastry50 g
-
orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych50 g
-
czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
475 kcal /
1986 kJ
Białko
20.9 g
Tłuszcz
30.7 g
Węglowodany
28.9 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
1283.9 mg