Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym

Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym

4.7 131 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje

Składniki

  • pierś z kaczki, ze skórą, bez kości (300-400 g, patrz wskazówka)
    1
  • przypraw mieszanych, mielonych, np. cynamonu, goździków, czarnego pieprzu, pieprzu cayenne i imbiru
    ½ łyżeczki
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • miodu
    1 łyżeczka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • wody (patrz wskazówka)
    1600 - 1800 g
  • czerwonego wina
    70 g
  • dżemu jagodowego lub jagód
    70 g
  • cukru
    10 g
  • octu balsamicznego
    20 g
  • mieszanki sałat
    150 - 200 g
  • grzanek
    100 g
  • sera parmezan pokrojonego w cienkie plastry
    50 g
  • orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
    50 g
    50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 475 kcal / 1986 kJ
Białko 20.9 g
Tłuszcz 30.7 g
Węglowodany 28.9 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 1283.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...