
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
Składniki
-
pierś z kaczki, ze skórą, bez kości (300-400 g, patrz wskazówka)1
-
przypraw mieszanych, mielonych, np. cynamonu, goździków, czarnego pieprzu, pieprzu cayenne i imbiru½ łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
-
miodu1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
wody (patrz wskazówka)1600 - 1800 g
-
czerwonego wina70 g
-
dżemu jagodowego lub jagód70 g
-
cukru10 g
-
octu balsamicznego20 g
-
mieszanki sałat150 - 200 g
-
grzanek100 g
-
sera parmezan pokrojonego w cienkie plastry50 g
-
orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych50 g
-
czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2 godz. 10 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
35 min
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
1 godz. 5 min