
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 150 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
- 150 g cukinii pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)
- 150 g marchewki pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka soli
-
300
g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych osuszonych ręcznikiem papierowym
lub 300 g krewetek, mrożonych, obranych uprzednio rozmrożonych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym - ½ - 1 łyżeczka pieprzu białego, mielonego
- 100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 1 szczypta cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 256 kcal / 1071 kJ
- Białko
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 112.5 g
- Sód
- 533 mg