
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek
-
2 ząbki czosnku
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
150 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
-
150 g cukinii pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)
-
150 g marchewki pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
300 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych osuszonych ręcznikiem papierowym
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu białego, mielonego
-
100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 szczypta cukru
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
256 kcal /
1071 kJ
Białko
11.8 g
Tłuszcz
18.2 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
112.5 g
Sód
533 mg