Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw

Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw

4.4 253 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • oliwy z oliwek
    40 g
  • ząbki czosnku
    2
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    20 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
    150 g
  • cukinii pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)
    150 g
  • marchewki pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)
    150 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych osuszonych ręcznikiem papierowym
    300 g
    300 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym
  • pieprzu białego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    100 g
  • cukru
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 256 kcal / 1071 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 112.5 g
Sód 533 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...