
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek40 g
-
ząbki czosnku2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w piórka150 g
-
cukinii pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)150 g
-
marchewki pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)150 g
-
soli1 łyżeczka
-
krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych osuszonych ręcznikiem papierowym300 g
-
pieprzu białego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji100 g
-
cukru1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
256 kcal /
1071 kJ
Białko
11.8 g
Tłuszcz
18.2 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
112.5 g
Sód
533 mg