Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw
TM6

Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw

4.4 (241 ocen)

Składniki

  • 40 g oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 150 g czerwonej cebuli, pokrojonej w piórka
  • 150 g cukinii, pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)
  • 150 g marchewki, pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka soli
  • 300 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym
    lub 300 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu białego, mielonego
  • 100 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1 szczypta cukru

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1071 kJ / 256 kcal
Białko
11.8 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
18.2 g
Tłuszcz nasycony
112.5 g
Błonnik
2.5 g
Sód
533 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy