Urządzenia i Akcesoria
Kawowy sos karmelowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
1 słoik
Składniki
-
250 g cukru
-
100 g kawy, zaparzonej, mocnej, ostudzonej100 g espresso, zaparzonego ostudzonego
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
130 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
61 mg
Białko
3 g
Kalorie
6711 kJ /
1603 kcal
Tłuszcz
64 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
39 g
Węglowodany
254 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karmelowe macchiato
30 Min
Syrop waniliowy
30 Min
Dyniowe cappuccino
20 Min
Jogurt grecki
12 Std. 15 Min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 Min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45 Min
Sos karmelowy
1 Std. 30 Min
Lody z solonym karmelem
14 Std.
Cynamonowe ślimaczki z pomarańczowym curdem i bezą
4 Std. 30 Min
Orzechy włoskie w karmelu
1 Std. 30 Min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 Std. 15 Min
Kogel-mogel
5 Min