
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g kaszy bulgur (patrz wskazówka)
- 875 g wody
- 1 ½ łyżki oleju
- ¾ - 1 płaska łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 195.8 kcal / 819.5 kJ
- Białko
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Sód
- 270.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
35 Min
Gotowanie kaszy bulgur
25 Min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20 Min
Gotowanie kaszy gryczanej
25 Min
Gotowanie 300 g kaszy orkiszowej pęczak
35 Min
Gotowanie 300 g kaszy bulgur
35 Min
Gotowanie 200 g kaszy bulgur
35 Min
Gotowanie 200 g ryżu jaśminowego
35 Min
Gotowanie 500 g kaszy bulgur
35 Min
Gotowanie 400 g ryżu parboiled
35 Min
Gotowanie 300 g ryżu parboiled
35 Min
Gotowanie ryżu
25 Min