
Urządzenia i Akcesoria
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
50 g sera pecorino pokrojonego na 3 cm kawałki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
100 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
70 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
250 g boczniaków, świeżych pokrojonych na ok. 1 cm kawałki
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
-
2 gałązki tymianku, świeżego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
200 g cukinii pokrojonej w cienkie podłużne paski (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
359.4 kcal /
1503.5 kJ
Białko
15.5 g
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
27.9 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Sód
1637.8 mg