
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 250 g cukinii pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 20 g oleju rzepakowego
- 200 g boczniaków, świeżych pokrojonych w 1 cm paski
- 350 g wody
- 40 g sosu sojowego
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- ¼ łyżeczki chili, mielonego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 120 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)
- 120 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
- 20 g płatków drożdżowych
- kasza jęczmienna pęczak ugotowana, ilość do podania (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 333.5 kcal / 1396 kJ
- Białko
- 13 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Węglowodany
- 58.5 g
- Błonnik
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Sód
- 986 mg