Urządzenia i Akcesoria
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 sztuk
Składniki
-
1700 g wody
-
250 g czarnej soczewicy belugi, suszonej (patrz wskazówka)
-
2 ½ łyżeczki soli
-
2 liście laurowe, suszone
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
100 g kaszy gryczanej, prażonej
-
400 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
80 g oleju
-
1 ¼ łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 ¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 ¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 - 2 łyżeczki pudru z grzybów (opcjonalnie) mielonych
-
30 g sosu sojowego
-
50 g kaszy manny
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1166.5 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
1620.6 kJ /
387.3 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
53.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 min
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Seitan
1 godz. 45 min
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 godz. 40 min
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 godz. 15 min
Pasztet sojowy z pistacjami
15 godz.
Falafele z bobu i cieciorki
50 min
Kotlety z komosy ryżowej
1 godz. 25 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min