
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 200 g tofu, bardzo twardego naturalnego, pokrojonego w 2 cm kostkę
- 30 g oliwy z oliwek
- 25 g sosu sojowego ciemnego
- 600 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
- 300 g wody
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 70 g koncentratu pomidorowego
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 płaska łyżeczka cukru
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- 250 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 20 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao wegańskiej, pokrojonej na kawałki
- 250 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 426 kcal / 1785 kJ
- Białko
- 21 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 47 g
- Błonnik
- 13.4 g