Wegańskie "chili con carne"
TM6 TM5

Wegańskie "chili con carne"

4.2 ( 535 ocen )

Składniki

  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 200 g tofu, bardzo twardego naturalnego, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 25 g sosu sojowego ciemnego
  • 600 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 300 g wody
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • 250 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 20 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao wegańskiej, pokrojonej na kawałki
  • 250 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
426 kcal / 1785 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
47 g
Błonnik
13.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy