Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie "chili con carne"
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
200 g tofu, bardzo twardego naturalnego, pokrojonego w 2 cm kostkę
-
30 g oliwy z oliwek
-
25 g sosu sojowego ciemnego
-
600 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
300 g wody
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
70 g koncentratu pomidorowego
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 płaska łyżeczka cukru
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
250 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
20 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao wegańskiej, pokrojonej na kawałki
-
250 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
21 g
Kalorie
1785 kJ /
426 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
13.4 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Chana masala
35 min
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Wegańskie chili
40 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min