Falafele z bobu i cieciorki

Falafele z bobu i cieciorki

4.6 174 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
16 sztuk

Składniki

  • bobu, świeżego
    280 g
    280 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • wody
    500 g
  • nasion kolendry
    1 łyżka
  • nasion kminu rzymskiego
    1 łyżka
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • ząbek czosnku
    1
  • liści natki pietruszki, świeżych
    10 g
  • liści mięty, świeżych
    5 g
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
    240 g
  • mąki pszennej
    40 g
  • ziaren sezamu
    1 łyżka
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • suszonych płatków chili
    ½ - 1 łyżeczka
  • olej ilość do smażenia falafeli

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 46.5 kcal / 194.7 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 0.9 g
Węglowodany 8.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 216.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...