
Urządzenia i Akcesoria
Falafele z bobu i cieciorki
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
16 sztuk
Składniki
-
bobu, świeżego280 g
-
wody500 g
-
nasion kolendry1 łyżka
-
nasion kminu rzymskiego1 łyżka
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
ząbek czosnku1
-
liści natki pietruszki, świeżych10 g
-
liści mięty, świeżych5 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy240 g
-
mąki pszennej40 g
-
ziaren sezamu1 łyżka
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
suszonych płatków chili½ - 1 łyżeczka
-
olej ilość do smażenia falafeli
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
46.5 kcal /
194.7 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
0.9 g
Węglowodany
8.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
216.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA WEGAŃSKIE
9 Przepisów
Polska
Polska