
Urządzenia i Akcesoria
Falafele z bobu i cieciorki
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
16 sztuk
Składniki
-
280 g bobu, świeżego
-
500 g wody
-
1 łyżka nasion kolendry
-
1 łyżka nasion kminu rzymskiego
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
10 g liści natki pietruszki, świeżych
-
5 g liści mięty, świeżych
-
240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
40 g mąki pszennej
-
1 łyżka ziaren sezamu
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka suszonych płatków chili
-
olej ilość do smażenia falafeli
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
46.5 kcal /
194.7 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
0.9 g
Węglowodany
8.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
216.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA WEGAŃSKIE
9 Przepisów
Polska
Polska