Urządzenia i Akcesoria
Falafele z bobu i cieciorki
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
16 sztuk
Składniki
-
280 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego280 g bobu, świeżego
-
500 g wody
-
1 łyżka nasion kolendry
-
1 łyżka nasion kminu rzymskiego
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
10 g liści natki pietruszki, świeżych
-
5 g liści mięty, świeżych
-
240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
40 g mąki pszennej
-
1 łyżka ziaren sezamu
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka suszonych płatków chili
-
olej ilość do smażenia falafeli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
216.9 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
194.7 kJ /
46.5 kcal
Tłuszcz
0.9 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
8.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA WEGAŃSKIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Samosy z farszem z soczewicy i bakłażana
1 godz. 20 min
Ziołowe falafele z sosem jogurtowym z tahini
15 godz.
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 godz.
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1 godz. 10 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Ziołowy hummus z falafelami
13 godz. 40 min
Szarpany jackfruit BBQ
25 min
Falafele z sosem pomidorowo-kokosowym
9 godz.
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min