
Urządzenia i Akcesoria
Ragout z marynowanym tofu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Marynata z tofu
-
czerwonego wina, wytrawnego60 - 80 g
-
sosu sojowego jasnego25 g
-
napoju sojowego100 g
-
rozmarynu, świeżego3 gałązki
-
tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę200 g
Ragout
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
masła30 g
-
wody400 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
ziemniaków pokrojonych 1 cm kostkę450 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki300 g
-
koncentratu pomidorowego1 łyżkę
-
mąki kukurydzianej15 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
168 kcal /
707 kJ
Białko
8.6 g
Tłuszcz
6.7 g
Węglowodany
19.3 g
Błonnik
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1 godz.
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Dal makhani
13 godz. 20 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min