Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
TM5 TM6

Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)

4.5 (29 ocen)

Składniki

  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • ½ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 200 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 300 g papryk, różnokolorowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki (ok. 2 x 1 cm)
  • 150 g bakłażana, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej, opłukanej z zalewy
  • 800 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej, słodkiej lub ostrej
  • ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 100 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej, opłukanej z zalewy
  • 180 - 200 g tofu, średnio twardego, pokrojonego w 1,5 cm kostkę
  • kolendra, świeża, tylko liście, do dekoracji
  • limonka, pokrojona w ćwiartki, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
816.5 kJ / 195 kcal
Białko
9.2 g
Węglowodany
26.5 g
Tłuszcz
7.8 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
7.9 g
Sód
892.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie