
Urządzenia i Akcesoria
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
nasion kolendry1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół200 g
-
ząbki czosnku2
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki5 - 10 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
papryk różnokolorowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki (ok. 2 x 1 cm)300 g
-
bakłażana pokrojonego w 2 cm kostkę150 g
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej, opłukanej z zalewy240 g
-
krojonych pomidorów, z puszki800 g
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej słodkiej lub ostrej1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ - 1 łyżeczka
-
soli1 ½ - 2 łyżeczki
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej, opłukanej z zalewy100 g
-
tofu, średnio twardego pokrojonego w 1,5 cm kostkę180 - 200 g
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
-
limonka pokrojona w ćwiartki, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
195 kcal /
816.5 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
26.5 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
892.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Wegańskie chili
40 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min