
Urządzenia i Akcesoria
Soczewica z ryżem (Fakes moutzentra)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
wody1400 g
-
zielonej soczewicy, suszonej400 g
-
koncentrat bulionu warzywnego1 łyżeczka
-
ryżu białego, długoziarnistego100 g
-
octu15 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
soli1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
cebuli pokrojonej w ósemki200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
380 kcal /
1590 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gulasz soczewicowo-dyniowy
1 Std.
Makaron z dynią i jarmużem
40 Min
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
55 Min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 Min
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1 Std. 35 Min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki
1 Std.
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 Min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 Min
Gulasz z zielonej soczewicy
55 Min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 Min
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30 Min
Potrawka warzywna z ryżem
30 Min