Urządzenia i Akcesoria
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
3 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
1 - 2 szczypty pieprzu, świeżo mielonego
-
1100 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
160 g płatów makaronu suchego, typu lasagne
-
300 g bakłażana
-
1 ząbek czosnku
-
50 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
30 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
500 g krojonych pomidorów, z puszki
-
250 g sera ricotta odsączonego z zalewy
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
24 g
Kalorie
2352 kJ /
561 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
7 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min
Ratatouille z bobem
1 godz.
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Lasagne brokułowa z łososiem
1 godz. 30 min
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 godz. 20 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min