Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze

Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze

4.7 432 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
3 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    50 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    5 - 10 g
  • pieprzu, świeżo zmielonego
    1 - 2 szczypty
  • wody
    1100 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • płatów makaronu suchego, typu lasagne
    160 g
  • bakłażana
    300 g
  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli pokrojonej na kawałki
    50 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    50 g
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    30 g
  • oliwy z oliwek extra virgin
    30 g
  • krojonych pomidorów z puszki
    500 g
  • sera ricotta odsączonego z zalewy
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 561 kcal / 2352 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...