
Urządzenia i Akcesoria
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
3 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki50 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście5 - 10 g
-
pieprzu, świeżo zmielonego1 - 2 szczypty
-
wody1100 g
-
soli2 łyżeczki
-
płatów makaronu suchego, typu lasagne160 g
-
bakłażana300 g
-
ząbek czosnku1
-
cebuli pokrojonej na kawałki50 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki30 g
-
oliwy z oliwek extra virgin30 g
-
krojonych pomidorów z puszki500 g
-
sera ricotta odsączonego z zalewy250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
561 kcal /
2352 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
48 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1 godz. 30 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Lasagne brokułowa z łososiem
1 godz. 30 min
Muszle makaronowe z pszenicy durum faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 godz. 20 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min