Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze

Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze

4.7 449 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
3 porcje

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 1 - 2 szczypty pieprzu, świeżo mielonego
  • 1100 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 160 g płatów makaronu suchego, typu lasagne
  • 300 g bakłażana
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 30 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 500 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 250 g sera ricotta odsączonego z zalewy

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 24 g
Kalorie 2352 kJ / 561 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...