Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
TM5 TM6

Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze

4.7 (165 ocen)

Składniki

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 - 2 szczypty pieprzu, świeżo zmielonego
  • 1100 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 160 g płatów makaronu suchego, typu lasagne
  • 300 g bakłażana
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 30 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek extra virgin
  • 500 g krojonych pomidorów z puszki
  • 250 g sera ricotta, odsączonego z zalewy

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2352 kJ / 561 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
48 g
Tłuszcz
29 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy