
Urządzenia i Akcesoria
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
200 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
2 łyżeczki soli
-
wrząca woda do zalania tofu
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki, plus dodatkowa ilość (pokrojona w 2 mm plastry) do dekoracji
-
5 g kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
70 g sosu sojowego
-
500 g wody
-
50 g brązowego cukru
-
10 g octu ryżowego
-
200 g białej kapusty pokrojonej na 5 cm kawałki
-
160 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
120 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
100 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
20 g oleju
-
150 g komosy ryżowej (quinoa)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g zielonego groszku, mrożonego
-
ziarna sezamu (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
383 kcal /
1602.5 kJ
Białko
17.3 g
Tłuszcz
12.3 g
Węglowodany
54.8 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
1019.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE KOLACJE I
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami
1 godz. 40 min
Ryż pieczony z warzywami
1 godz. 30 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 godz. 15 min
Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem
40 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.