Urządzenia i Akcesoria
Sycylijska caponata
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
3 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
300 - 350 g bakłażana pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
120 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
80 g selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
-
150 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na 2 cm kawałki
-
40 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
40 g zielonych oliwek bez pestek
-
200 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
50 g czerwonego octu winnego
-
1 łyżka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 gałązki liści bazylii, świeżych posiekanych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2.1 g
Kalorie
515 kJ /
123 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MARYNATY I SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Tapenada
5 min
Bakłażany bhurta
30 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min
Sałatka tabbouleh
1 godz. 40 min
Pasta z bakłażana
55 min
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
13 godz. 5 min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min