Urządzenia i Akcesoria
Sycylijska caponata
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
3 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
300 - 350 g bakłażana pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
120 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
80 g selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
-
150 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na 2 cm kawałki
-
40 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
40 g zielonych oliwek bez pestek
-
200 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
50 g czerwonego octu winnego
-
1 łyżka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 gałązki liści bazylii, świeżych posiekanych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2.1 g
Kalorie
515 kJ /
123 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MARYNATY I SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kawior z bakłażana
50 min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM5, TM6)
35 min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 godz. 35 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min
Pikantna potrawka z bakłażana
30 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Gulasz z polentą
2 godz.
Sos amatriciana
50 min
Sos puttanesca
45 min
Sos arrabbiata
40 min
Penne puttanesca
50 min