Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
100 g ziaren słonecznika
-
150 g komosy ryżowej (quinoa)
-
1200 g wody
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
300 g różyczek brokułu przekrojonych na pół
-
150 g marchewki pokrojonej w półplasterki
-
100 g zielonego groszku, mrożonego
-
3 łyżeczki curry, mielonego
-
2 łyżki syropu z agawy
-
2 łyżeczki skórki z limonki, tartej
-
½ łyżeczki papryczki chili, suszonej, w płatkach
-
4 łodyżki liści mięty, świeżych
-
¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
30 g oliwy z oliwek
-
15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
17 g
Kalorie
1880 kJ /
449 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
9.1 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE ODŻYWIANIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1h 15min
Sałatka z kaszy quinoa
40min
Gotowanie kaszy jaglanej
20min
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55min
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1h 35min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1h
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40min
Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem
40min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50min
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
30min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1h