Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą

Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą

4.5 57 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

Sałatka
  • wody
    1200 g
  • zielonej soczewicy, suszonej
    100 g
  • młodej marchewki przekrojonej wzdłuż na pół
    300 g
  • komosy ryżowej (quinoa)
    120 g
  • mieszanki młodych sałat
    100 g
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w paski
    60 g
  • żurawiny, suszonej
    30 g
Sos klonowo-balsamiczny
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • soku z cytryny
    10 g
  • octu balsamicznego
    15 g
  • syropu klonowego
    20 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • ziół prowansalskich, suszonych
    1 łyżeczka
Serwowanie
  • orzeszków piniowych (patrz wskazówka)
    4 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 414.7 kcal / 1736.3 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 18.3 g
Węglowodany 55.3 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 397.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...