Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
Sałatka
-
1200 g wody
-
100 g zielonej soczewicy, suszonej
-
300 g młodej marchewki przekrojonej wzdłuż na pół
-
120 g komosy ryżowej (quinoa)
-
100 g mieszanki młodych sałat
-
60 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w paski
-
30 g żurawiny, suszonej
Sos klonowo-balsamiczny
-
40 g oliwy z oliwek
-
10 g soku z cytryny
-
15 g octu balsamicznego
-
20 g syropu klonowego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
Serwowanie
-
4 łyżki orzeszków piniowych (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
397.3 mg
Białko
15 g
Kalorie
1736.3 kJ /
414.7 kcal
Tłuszcz
18.3 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
55.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Sałatka z soczewicą i burakiem
45 min
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
35 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1 godz.
Sałatka z soczewicą w stylu greckim
20 min
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55 min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Sałatka Trendy Lunch z awokado i jajkiem w koszulce
40 min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.