
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
Sałatka
-
wody1200 g
-
zielonej soczewicy, suszonej100 g
-
młodej marchewki przekrojonej wzdłuż na pół300 g
-
komosy ryżowej (quinoa)120 g
-
mieszanki młodych sałat100 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w paski60 g
-
żurawiny, suszonej30 g
Sos klonowo-balsamiczny
-
oliwy z oliwek40 g
-
soku z cytryny10 g
-
octu balsamicznego15 g
-
syropu klonowego20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
Serwowanie
-
orzeszków piniowych (patrz wskazówka)4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
414.7 kcal /
1736.3 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
55.3 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
397.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska