
Urządzenia i Akcesoria
Pilaw z ziarnami i burakiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
wody800 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
oleju słonecznikowego1 łyżeczka
-
mieszanych ziaren (np. bulgur, kasza jaglana)200 g
-
liść laurowy, suszony1
-
ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na 2-3 cm kawałki150 g
-
cebuli dymki pokrojonej w 2-3 cm kawałki50 - 60 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki75 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
oliwy z oliwek60 g
-
liści kolendry, świeżych10 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
czerwony burak, gotowany (opcjonalnie) (ok. 150 g), pokrojony w 1 cm paski1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
227.8 kcal /
952.9 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
11.7 g
Węglowodany
28.1 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
591.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA WEGAŃSKIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Sałatka z soczewicą i burakiem
45 min
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1 godz.
Śródziemnomorska sałatka z kaszy jaglanej z pomidorami i oliwkami
1 godz. 10 min
Sałatka z kuskusem i ciecierzycą w stylu marokańskim
1 godz. 20 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50 min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 min