
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak generała Tso
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
500 g udek z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
60 g mąki kukurydzianej
-
1 jajko
-
20 g sosu sojowego
-
30 g wody
Sos
-
60 g cebuli dymki tylko biała część, przekrojonej na pół
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
-
10 - 20 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
200 g wody zimnej
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
30 g sosu sojowego
-
30 g cukru
-
10 g octu ryżowego
-
1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
501 kcal /
2098 kJ
Białko
25.5 g
Tłuszcz
34.6 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
1.6 g