Kurczak generała Tso

Kurczak generała Tso

4.5 2.7K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

Ciasto
  • 500 g udek z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 60 g mąki kukurydzianej
  • 1 jajko
  • 20 g sosu sojowego
  • 30 g wody
Sos
  • 60 g cebuli dymki tylko biała część, przekrojonej na pół
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
  • 10 - 20 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g wody zimnej
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 30 g sosu sojowego
  • 30 g cukru
  • 10 g octu ryżowego
    10 g białego octu winnego
  • 1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • olej rzepakowy do głębokiego smażenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 501 kcal / 2098 kJ
Białko 25.5 g
Tłuszcz 34.6 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...