Urządzenia i Akcesoria
Kurczak generała Tso
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
500 g udek z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
60 g mąki kukurydzianej
-
1 jajko
-
20 g sosu sojowego
-
30 g wody
Sos
-
60 g cebuli dymki tylko biała część, przekrojonej na pół
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
-
10 - 20 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
200 g wody zimnej
-
½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
30 g sosu sojowego
-
30 g cukru
-
10 g białego octu winnego10 g octu ryżowego
-
1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
25.5 g
Kalorie
2098 kJ /
501 kcal
Tłuszcz
34.6 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron curry z wieprzowiną
45 min
Kurczak w cieście kokosowym
40 min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1 godz. 20 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Nasi Goreng z kurczakiem
1 godz. 30 min
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 godz. 15 min
Skrzydełka Buffalo
2 godz. 10 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.
Kurczak po koreańsku
30 min