
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak z makaronem i pesto
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki120 g
-
cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki200 g
-
bazylii, świeżej tylko liście6 - 8 gałązek
-
pesto z bazylii190 g
-
mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 2 cm kawałki500 g
-
wody380 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
makaronu, suchego, typu penne rigate350 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego150 g
-
ser parmezan w płatkach, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
645.8 kcal /
2712.8 kJ
Białko
43.8 g
Tłuszcz
21.9 g
Węglowodany
60.6 g
Błonnik
15.8 g