
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak z makaronem i pesto
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
200 g cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki
-
6 - 8 gałązek bazylii, świeżej tylko liście
-
190 g pesto z bazylii
-
500 g mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 2 cm kawałki
-
380 g wody
-
1 łyżka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
350 g makaronu, suchego, typu penne rigate
-
150 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
ser parmezan w płatkach, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
645.8 kcal /
2712.8 kJ
Białko
43.8 g
Tłuszcz
21.9 g
Węglowodany
60.6 g
Błonnik
15.8 g