
Urządzenia i Akcesoria
Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
300 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 0,5 cm paski
-
50 g sosu sojowego
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki (patrz wskazówka)
-
3 ząbki czosnku
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
20 g oleju sezamowego
-
800 g wody
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
¼ - ½ łyżeczki soli (opcjonalnie)
-
100 g pieczarek pokrojonych w plastry lub ósemki
-
100 g różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
¾ łyżki sosu sambal oelek (opcjonalnie)
-
70 g kaszy bulgur drobnoziarnistej, o czasie gotowania 8-10 min
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
240 kcal /
1004 kJ
Białko
22.3 g
Tłuszcz
7.7 g
Węglowodany
22.1 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
777.4 mg