Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur
TM5 TM6

Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur

4.6 (88 ocen)

Składniki

  • 300 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych w 0,5 cm paski
  • 50 g sosu sojowego
  • ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki (patrz wskazówka)
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 50 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka kolendry, mielonej
  • 20 g oleju sezamowego
  • 800 g wody
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ¼ - ½ łyżeczki soli (opcjonalnie)
  • ¾ łyżki sosu sambal oelek (opcjonalnie)
    lub ¾ łyżki sosu sriracha (opcjonalnie)
  • 100 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
    lub 100 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki lub ósemki
  • 100 g różyczek brokułu, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 70 g kaszy bulgur, drobnoziarnistej, o czasie gotowania 8-10 min
  • liście kolendry, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
960.8 kJ / 229.5 kcal
Białko
22 g
Węglowodany
22.8 g
Tłuszcz
6.8 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
5 g
Sód
1206.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie