
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM5, TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji4 łodyżki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście4 gałązki
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki (patrz wskazówka)½ - 2
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oliwy z oliwek10 g
-
wody350 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
koncentratu pomidorowego20 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
cukru1 szczypta
-
makaronu pełnoziarnistego (o czasie gotowania 8-10 min)160 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
359 kcal /
1501 kJ
Białko
13.5 g
Tłuszcz
7.5 g
Węglowodany
56 g
Błonnik
12.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Letni sos do makaronu z pomidorami i ginem
35 min
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
30 min
Makaron w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
30 min
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
40 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Spaghetti ze szpinakiem
30 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Makaron z serem feta i pomidorami
40 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35 min