
Urządzenia i Akcesoria
Makaron curry z wieprzowiną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
300 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w paski (2 x 4 cm)
-
20 g sosu sojowego
-
30 g oleju sezamowego z pierwszego tłoczenia
-
2 ząbki czosnku pokrojone w plastry
-
40 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
2 zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone w 5 mm plastry
-
100 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
-
200 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
180 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1 łyżka żółtej pasty curry (patrz wskazówka)
-
400 g mleczka kokosowego
-
1 - 2 łyżki wody
-
1 łyżeczka sosu rybnego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g różyczek brokułu
-
120 g azjatyckiego makaronu pszennego, grube nitki (np. makaron Mee/Mi instant), podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
456 kcal /
1915 kJ
Białko
28 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
36.5 g
Błonnik
7.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Nasi Goreng z kurczakiem
1 godz. 30 min
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Złoty ryż z indykiem i warzywami
40 min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1 godz. 20 min
Kokosowe curry z kurczakiem i ryżem
45 min
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min
Kurczak generała Tso
40 min
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 godz. 15 min
Orzechowy kurczak po tajsku z kokosowym ryżem
1 godz.
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min
Kurczak po koreańsku
30 min
Makaron po chińsku
55 min