Gnocchi z warzywami i wieprzowiną

Gnocchi z warzywami i wieprzowiną

4.1 892 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    150 g
  • oleju
    30 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    150 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • polędwiczki wieprzowej pokrojonej w paski (1 x 3 cm)
    600 g
    600 g mięsa wieprzowego, np. szynki, pokrojonego w paski (1 x 3 cm)
  • cukru
    5 g
  • koncentratu pomidorowego
    40 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • wody
    350 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    2 łyżki
  • soli
    2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    1 ½ łyżki
  • gnocchi gotowych
    500 g
    500 g kopytek, gotowych
  • skrobi kukurydzianej
    10 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 454 kcal / 1900 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...