
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 30 g oleju
- 150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
600
g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w paski (1 x 3 cm)
lub 600 g mięsa wieprzowego np. szynki, pokrojonego w paski (1 x 3 cm) - 5 g cukru
- 40 g koncentratu pomidorowego
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 350 g wody
- 2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
- 2 łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 ½ łyżki oregano, suszonego
-
500
g gnocchi gotowych
lub 500 g kopytek, gotowych - 10 g skrobi kukurydzianej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 454 kcal / 1900 kJ
- Białko
- 31 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Błonnik
- 6.5 g