Gnocchi z warzywami i wieprzowiną
TM6 TM5

Gnocchi z warzywami i wieprzowiną

4.1 (826 ocen)

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 30 g oleju
  • 150 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 600 g polędwiczki wieprzowej, pokrojonej w paski (1 x 3 cm)
    lub 600 g mięsa wieprzowego np. szynki, pokrojonego w paski (1 x 3 cm)
  • 5 g cukru
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 350 g wody
  • 2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
  • 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ½ łyżki oregano, suszonego
  • 500 g gnocchi, gotowych
    lub 500 g kopytek, gotowych
  • 10 g skrobi kukurydzianej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1900 kJ / 454 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
61 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
6.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy