
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g filetów z ryby o białym mięsie bez skóry, chudej, np. dorsza, sandacza, pstrąga
- 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
- 25 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 60 g cebuli przekrojonej na pół
- 70 g serka kremowego, light
- 400 g wody
- 500 g różyczek kalafiora
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 299.5 kcal / 1257 kJ
- Białko
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
45 min
Dorsz w ziołowej kruszonce z ryżem, szpinakiem i sosem cytrynowym
40 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 min
Ryba z sosem pomidorowym
30 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min