Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g filetów z ryby o białym mięsie, bez skóry, chudej, np. dorsza, sandacza, pstrąga
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
- 25 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g żółtej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 70 g serka kremowego, light
- 400 g wody
- 500 g różyczek kalafiora
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1257 kJ / 299.5 kcal
- Białko
- 45.5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55 min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min
Ryba z sosem pomidorowym
30 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
45 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min