Ryba z warzywami i purée z kalafiora

Ryba z warzywami i purée z kalafiora

4.4 1.5K oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • filetów z ryby o białym mięsie bez skóry, chudej, np. dorsza, sandacza, pstrąga
    300 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
    ½ łyżeczki
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    25 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
    4 gałązki
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • serka kremowego, light
    70 g
  • wody
    400 g
  • różyczek kalafiora
    500 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    5 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 299.5 kcal / 1257 kJ
Białko 45.5 g
Tłuszcz 5.5 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...