
Urządzenia i Akcesoria
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
300 g filetów z ryby o białym mięsie bez skóry, chudej, np. dorsza, sandacza, pstrąga
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
-
25 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
70 g serka kremowego, light
-
400 g wody
-
500 g różyczek kalafiora
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
299.5 kcal /
1257 kJ
Białko
45.5 g
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Łosoś z cytrynowym sosem holenderskim, szparagami i ryżem
45 min
Ryba z sosem pomidorowym
30 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
45 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min