
Urządzenia i Akcesoria
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
300 g filetów z ryby o białym mięsie bez skóry, chudej, np. dorsza, sandacza, pstrąga
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
-
25 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
70 g serka kremowego, light
-
400 g wody
-
500 g różyczek kalafiora
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
299.5 kcal /
1257 kJ
Białko
45.5 g
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska