
Urządzenia i Akcesoria
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
filetów z ryby o białym mięsie bez skóry, chudej, np. dorsza, sandacza, pstrąga300 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby½ łyżeczki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki25 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji4 gałązki
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
serka kremowego, light70 g
-
wody400 g
-
różyczek kalafiora500 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
299.5 kcal /
1257 kJ
Białko
45.5 g
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska