Urządzenia i Akcesoria
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
3 filety z łososia, świeże, bez skóry i ości (po 125 g każdy)
-
1 łyżeczka soli
-
2 łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
2 gałązki koperku, świeżego tylko liście
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
170 g makaronu suchego, typu orzo
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
-
1 łyżka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia potrawy
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych pokrojonych na kawałki
-
100 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
718.3 mg
Białko
31.8 g
Kalorie
2691.4 kJ /
643.3 kcal
Tłuszcz
39.7 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
15.9 g
Węglowodany
40.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŁOSOŚ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50min
Lasagne brokułowa z łososiem
1h 30min
Łosoś na kremowym szpinaku
50min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM5, TM6)
50min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35min
Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem
40min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50min
Farfalle z łososiem i pesto
45min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55min