Makaron orzo z łososiem i szpinakiem

Makaron orzo z łososiem i szpinakiem

4.5 1.8K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 3 filety z łososia, świeże, bez skóry i ości (po 125 g każdy)
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 2 gałązki koperku, świeżego tylko liście
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 170 g makaronu suchego, typu orzo
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
    2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia potrawy
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych pokrojonych na kawałki
  • 100 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 718.3 mg
Białko 31.8 g
Kalorie 2691.4 kJ / 643.3 kcal
Tłuszcz 39.7 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 15.9 g
Węglowodany 40.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...