
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 80 g cebuli przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 3 filety z łososia, świeże, bez skóry i ości (po 125 g każdy)
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 2 gałązki koperku, świeżego tylko liście
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 170 g makaronu suchego, typu orzo
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2
łyżeczki skrobi kukurydzianej
lub 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej - 1 łyżka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia potrawy
- 200 g liści szpinaku baby, świeżych pokrojonych na kawałki
- 100 g pomidorków cherry przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 643.3 kcal / 2691.4 kJ
- Białko
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 39.7 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Sód
- 718.3 mg