Włoska sałatka z makaronem i pesto

Włoska sałatka z makaronem i pesto

4.5 779 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
12 porcji

Składniki

  • 80 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 30 g orzeszków piniowych plus dodatkowa ilość do posypania
    30 g migdałów, w płatkach, plus dodatkowa ilość do posypania
  • 120 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 1 ½ - ¾ łyżeczki soli
  • 1 ząbek czosnku
  • 60 g liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1500 g wody
  • 500 g makaronu, suchego, krótkiego typu farfalle
  • 150 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 400 g pomidorków cherry przekrojonych na pół
  • 300 g mozzarelli mini przekrojonej na pół

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 372.5 kcal / 1559.6 kJ
Białko 14.2 g
Tłuszcz 19.9 g
Węglowodany 36.1 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...