
Urządzenia i Akcesoria
Włoska sałatka z makaronem i pesto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
12 porcji
Składniki
-
80 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
30 g orzeszków piniowych plus dodatkowa ilość do posypania
-
120 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
1 ½ - ¾ łyżeczki soli
-
1 ząbek czosnku
-
60 g liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1500 g wody
-
500 g makaronu, suchego, krótkiego typu farfalle
-
150 g czarnych oliwek, bez pestek
-
400 g pomidorków cherry przekrojonych na pół
-
300 g mozzarelli mini przekrojonej na pół
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
372.5 kcal /
1559.6 kJ
Białko
14.2 g
Tłuszcz
19.9 g
Węglowodany
36.1 g
Błonnik
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SAŁATKI XXL
10 Przepisów
Polska
Polska