
Urządzenia i Akcesoria
Włoska sałatka z makaronem i pesto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
12 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki80 g
-
orzeszków piniowych plus dodatkowa ilość do posypania30 g
-
oliwy z oliwek, extra virgin120 g
-
soli1 ½ - ¾ łyżeczki
-
ząbek czosnku1
-
liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji60 g
-
wody1500 g
-
makaronu, suchego, krótkiego typu farfalle500 g
-
czarnych oliwek, bez pestek150 g
-
pomidorków cherry przekrojonych na pół400 g
-
mozzarelli mini przekrojonej na pół300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
372.5 kcal /
1559.6 kJ
Białko
14.2 g
Tłuszcz
19.9 g
Węglowodany
36.1 g
Błonnik
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SAŁATKI XXL
10 Przepisów
Polska
Polska