
Urządzenia i Akcesoria
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
-
40 g oleju
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
4 nogi z kurczaka, ze skórą i kością (ok. 250 g każda)
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
200 g czerwonego wina, wytrawnego
-
200 g kostek boczku
-
400 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
130 g wody
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 łyżeczka liści tymianku, świeżych
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
20 g skrobi ziemniaczanej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1058 kcal /
4426.7 kJ
Białko
66.9 g
Tłuszcz
75.4 g
Węglowodany
17.2 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
21.9 g
Sód
1056.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1 godz. 50 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.
Indyk pieczony z cytrynowym farszem
5 godz. 30 min
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10 godz. 30 min
Pieczony łosoś w pesto z grzybowym orzotto
50 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM5)
1 godz. 40 min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13 godz. 20 min
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Pieczona ryba masala
1 godz. 15 min
Pikantny kurczak z ziemniakami i ziołowym dipem
4 godz. 30 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 min