
Urządzenia i Akcesoria
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
40 g migdałów, ze skórką
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
50 g zielonych oliwek, bez pestek
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (olej zachować), przekrojonych na pół
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g oleju zachowanego po odsączeniu pomidorów
-
1650 g wody
-
800 g ziemniaków, młodych nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka oleju o neutralnym smaku
-
120 - 150 g sera typu feta pokrojonego w 0,5 cm kostkę
-
120 - 150 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
40 - 50 g rukoli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
306.8 kcal /
1283.6 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
17.3 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
863.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
20 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM5)
40 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6)
40 min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6)
20 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 min
Sałatka z burakami i gruszką
25 min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 min
Shakshuka z czerwoną soczewicą i fetą; Sałatka z kaszą bulgur, suszonymi pomidorami, szpinakiem i fetą
35 min
Sałatka z pesto w stylu włoskim
35 min
Letnia sałatka makaronowa
30 min
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min
Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla)
1 godz. 10 min