Urządzenia i Akcesoria
Marynata do krewetek z grilla
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
1 słoik
Składniki
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
15 - 20 g miodu płynnego
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
40 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
589.5 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
1425.8 kJ /
340.8 kcal
Tłuszcz
29.8 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Sos do potraw z grilla
15 min
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1 godz. 50 min
Chimichurri
5 min
Cytrynowa chermoula (marynata)
15 min
Marynata grillowa
10 min
Marynata tandoori
10 min
Marynata z maślanki do kurczaka
15 min
Dressing borówkowo-balsamiczny
5 min
Kremowy dressing francuski
10 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Marynata miodowa z chili
15 min