Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z cytrynowym sosem holenderskim, szparagami i ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Cytrynowy sos holenderski
-
15 g wody
-
30 g soku z cytryny
-
225 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka (rozm. L)
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Łosoś, szparagi i ryż
-
30 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście30 g liści kolendry, świeżych
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
-
285 g ryżu jaśminowego
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka cebuli suszonej, mielonej
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia łososia
-
340 g różyczek brokułu, pokrojonych na 3 cm kawałki340 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
-
450 g filetów z łososia, świeżych bez skóry (ok. 3 cm grubości)
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia łososia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
672 mg
Białko
33 g
Kalorie
3778 kJ /
903 kcal
Tłuszcz
58 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
32 g
Węglowodany
62 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym
1 godz. 50 min
Dorsz w ziołowej kruszonce z ryżem, szpinakiem i sosem cytrynowym
40 min
Łosoś z warzywami; Sos holenderski
40 min
Łosoś z ryżem, brokułami i sosem koperkowym; Budyń czekoladowy
40 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55 min
Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem
40 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min