
Urządzenia i Akcesoria
Purée ziemniaczane z maślanką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
900 g ziemniaków mączystych, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
140 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
80 g maślanki
-
60 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do podania
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
szałwia, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
285.1 kcal /
1193 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
11.9 g
Węglowodany
40.8 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
642.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Purée z warzyw korzeniowych
45 min
Kremowe ziemniaki z kalarepą
40 min
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1 godz. 5 min
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Francuskie ciastka canelés
14 godz. 30 min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Ziołowy ryż z pieczarkami
1 godz.
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min
Kogel-mogel
5 min