Steki panierowane w pieprzu
TM6 TM5

Steki panierowane w pieprzu

4.2 (18 ocen)

Składniki

  • 30 g ziaren pieprzu czarnego
  • 4 steki z polędwicy wołowej (po ok. 150 g każdy)
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 60 g bulionu wołowego, płynnego (patrz wskazówka)
  • 40 g brandy (patrz wariant)
  • 60 g śmietany, 36% tłuszczu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 - 2 szczypty soli (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
4070.4 kJ / 972.9 kcal
Białko
69.2 g
Węglowodany
5.4 g
Tłuszcz
71.6 g
Tłuszcz nasycony
30.7 g
Błonnik
1.9 g
Sód
248.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy