
Urządzenia i Akcesoria
Steki panierowane w pieprzu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
30 g ziaren pieprzu czarnego
-
4 steki z polędwicy wołowej (po ok. 150 g każdy)
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
60 g bulionu wołowego, płynnego (patrz wskazówka)
-
40 g brandy (patrz wariant)
-
60 g śmietany, 36% tłuszczu
-
2 łyżki oleju
-
1 - 2 szczypty soli (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
972.9 kcal /
4070.4 kJ
Białko
69.2 g
Tłuszcz
71.6 g
Węglowodany
5.4 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
30.7 g
Sód
248.6 mg