Steki panierowane w pieprzu

Steki panierowane w pieprzu

4.3 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 30 g ziaren pieprzu czarnego
  • 4 steki z polędwicy wołowej (po ok. 150 g każdy)
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 60 g bulionu wołowego, płynnego (patrz wskazówka)
  • 40 g brandy (patrz wariant)
  • 60 g śmietany, 36% tłuszczu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 - 2 szczypty soli (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 248.6 mg
Białko 69.2 g
Kalorie 4070.4 kJ / 972.9 kcal
Tłuszcz 71.6 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 30.7 g
Węglowodany 5.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...