Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g ziaren pieprzu czarnego
- 4 steki z polędwicy wołowej (po ok. 150 g każdy)
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 60 g bulionu wołowego, płynnego (patrz wskazówka)
- 40 g brandy (patrz wariant)
- 60 g śmietany, 36% tłuszczu
- 2 łyżki oleju
- 1 - 2 szczypty soli (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 4070.4 kJ / 972.9 kcal
- Białko
- 69.2 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 71.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 248.6 mg
Alternatywne przepisy
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
45min
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM5)
20 min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13 Std. 20 Min
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
14 Std. 30 Min
Turbot w szampańskim sosie
40 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1h
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1h
Ognisty kurczak z warzywną surówką
6h 45 min
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10 godz. 30 min
Burgery z łódeczkami ziemniaczanymi i czosnkowym majonezem
1h 20 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 Std. 5 Min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min