Urządzenia i Akcesoria
Steki panierowane w pieprzu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
30 g ziaren pieprzu czarnego
-
4 steki z polędwicy wołowej (po ok. 150 g każdy)
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
60 g bulionu wołowego, płynnego (patrz wskazówka)
-
40 g brandy (patrz wariant)
-
60 g śmietany, 36% tłuszczu
-
2 łyżki oleju
-
1 - 2 szczypty soli (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
248.6 mg
Białko
69.2 g
Kalorie
4070.4 kJ /
972.9 kcal
Tłuszcz
71.6 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
30.7 g
Węglowodany
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini Sloppy Joes
1 godz. 45 min
Sushi donuty
1 godz. 45 min
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Steki marynowane w kawie i sałatka z dressingiem owocowym
4 godz. 30 min
Pieczony indyk z warzywami, roladkami z boczkiem i konfiturą figową
5 godz.
Sushi tacos
1 godz. 15 min
Ryba z sosem tahini i kalafiorową sałatką tabbouleh
35 min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 godz.
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
45 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.