Steki panierowane w pieprzu

Steki panierowane w pieprzu

4.3 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • ziaren pieprzu czarnego
    30 g
  • steki z polędwicy wołowej (po ok. 150 g każdy)
    4
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • bulionu wołowego, płynnego (patrz wskazówka)
    60 g
  • brandy (patrz wariant)
    40 g
  • śmietany, 36% tłuszczu
    60 g
  • oleju
    2 łyżki
  • soli (opcjonalnie)
    1 - 2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 972.9 kcal / 4070.4 kJ
Białko 69.2 g
Tłuszcz 71.6 g
Węglowodany 5.4 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 30.7 g
Sód 248.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...