
Urządzenia i Akcesoria
Steki panierowane w pieprzu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
ziaren pieprzu czarnego30 g
-
steki z polędwicy wołowej (po ok. 150 g każdy)4
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
bulionu wołowego, płynnego (patrz wskazówka)60 g
-
brandy (patrz wariant)40 g
-
śmietany, 36% tłuszczu60 g
-
oleju2 łyżki
-
soli (opcjonalnie)1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
972.9 kcal /
4070.4 kJ
Białko
69.2 g
Tłuszcz
71.6 g
Węglowodany
5.4 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
30.7 g
Sód
248.6 mg