
Urządzenia i Akcesoria
Steki panierowane w pieprzu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
30 g ziaren pieprzu czarnego
-
4 steki z polędwicy wołowej (po ok. 150 g każdy)
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
60 g bulionu wołowego, płynnego (patrz wskazówka)
-
40 g brandy (patrz wariant)
-
60 g śmietany, 36% tłuszczu
-
2 łyżki oleju
-
1 - 2 szczypty soli (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
972.9 kcal /
4070.4 kJ
Białko
69.2 g
Tłuszcz
71.6 g
Węglowodany
5.4 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
30.7 g
Sód
248.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Polędwiczki w sosie whisky
35 min
Koreański makaron japchae (TM5)
1 godz. 15 min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 godz.
Satay z kurczaka po balijsku z marynowanymi warzywami (TM6)
1 godz.
Pełnoziarniste tacos z szarpaną wieprzowiną w sosie piwnym
4 godz. 55 min
Deser lodowy Chai latte
15 godz.
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1 godz. 30 min
Korma z wołowiny
3 godz. 10 min
Tacos z szarpanym kurczakiem al pastor
45 min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 min
Pikantny kurczak z kokosowym ryżem
1 godz. 25 min
Klasyczne burgery wołowe
1 godz.