Urządzenia i Akcesoria
Fettucine z grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
90 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki90 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
30 g borowików, suszonych
-
1 ząbek czosnku
-
300 g grzybów, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry300 g grzybów, świeżych np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
45 g oliwy z oliwek
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
1470 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
300 g makaronu, suchego, typu tagliatelle300 g makaronu, suchego, typu fettuccine
-
oliwa truflowa biała, do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
921.7 mg
Białko
21.3 g
Kalorie
2579.3 kJ /
616.5 kcal
Tłuszcz
30.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Węglowodany
65.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25min
Pistacjowa carbonara
40min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30min
Grzanki z warzywami i pastą jajeczną
20min
Tosty z serem i grzybami
2h 10min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35min
Grzybowe stir-fry z ryżem
55min
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30min
Miso carbonara z makaronem udon
30min
Makaron udon z krewetkami
30min
Tagliatelle z duszonymi grzybami
1h
Makaron udon z kaczką
25min