Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem

Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem

4.1 83 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • 500 g wody
  • 80 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • ½ łyżeczki soli
  • 150 g różyczek brokułu świeżych
    150 g różyczek brokułu, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
  • 3 łyżki kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
  • 2 łyżki szczypiorku posiekanego
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 665.1 mg
Białko 8.3 g
Kalorie 620 kJ / 148.2 kcal
Tłuszcz 2.1 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 28.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...