Wersje kompatybilne
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 80 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
- ½ łyżeczki soli
-
150
g różyczek brokułu, świeżych
lub 150 g różyczek brokułu, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 2 łyżki jogurtu naturalnego, gęstego
- 3 łyżki kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy
- 2 łyżki szczypiorku, posiekanego
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 620 kJ / 148.2 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 665.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30min