Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 jajka
- 50 g migdałów, w płatkach
- 1 szczypta soli
-
150
g erytrytolu (patrz wskazówka)
lub 150 g ksylitolu (patrz wskazówka) - 100 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 150 g mąki gryczanej (patrz wskazówka)
- 100 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
- 1 ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- ¾ łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 1 - 2 gruszki, obrane, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
- erytrytol, waniliowy, do oprószenia (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1289 kJ / 308 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 167 mg
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1h 30min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Mąka migdałowa
5 Min
Mąka gryczana
5 Min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 Std. 30 Min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2h
Bezglutenowy zakwas owsiano-ryżowy
96h 20min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2h
Bezglutenowy spód do tarty
35min
Wegańskie kulki mocy
15 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min