
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 kawałków
Składniki
-
jajka3
-
migdałów, w płatkach50 g
-
soli1 szczypta
-
erytrytolu (patrz wskazówka)150 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia100 g
-
mąki gryczanej (patrz wskazówka)150 g
-
mąki migdałowej (patrz wskazówka)100 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 ½ łyżeczki
-
sody oczyszczonej¾ łyżeczki
-
proszku do pieczenia, bezglutenowego1 łyżeczka
-
gruszki obrane, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki1 - 2
-
erytrytol waniliowy, do oprószenia (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
308 kcal /
1289 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
167 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Bezglutenowy zakwas owsiano-ryżowy
96 godz. 20 min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.
Naleśniki z mąki ryżowej
35 min
Mąka gryczana
5 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)
4 godz.
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 20 min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min