Wersje kompatybilne
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Focaccia z kurkami i rozmarynem
- 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 350 g mleka
- 600 g mąki pszennej
- 1 ½ łyżeczki soli
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do posmarowania dłoni
- 2 ząbki czosnku
- 150 g kurek, świeżych
- 4 - 5 gałązek rozmarynu, świeżego, tylko liście
- ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Pasta serowo-śmietanowa
- 120 g bryndzy, pokrojonej na kawałki
- 100 g twarogu, pokrojonego na kawałki
- 20 g masła, miękkiego
- 50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- ¼ łyżeczki kminku
- 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- ½ - ¾ łyżeczki czosnku, granulowanego
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3407 kJ / 813.8 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 125.6 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia
2h 50min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1h 40min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1h 45min
Focaccia z cebulą
2óra 20p
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1h 40min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 Std. 10 Min
Mini focaccie
2h 5min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2óra 20p
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1h 30min
Focaccia z figami i rozmarynem
2 Std.
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 Std. 35 Min
Podpłomyki w libańskim stylu
2óra 20p